Húsleves házi májgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkeaprólék
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zellergumó
  • 1 paprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek házi ételízesítő

A májgaluskához:

  • 3 db csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1/2 fej hagyma finomra reszelve
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa (kb)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húst megmossuk.

A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.

Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.

Mikor párolódott kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.

A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a levs elkészül, félretesszük.

Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.