Hozzávalók:
A májgaluskához:
Elkészítése:
A húst megmossuk.
A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.
Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.
Mikor párolódott kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.
A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a levs elkészül, félretesszük.
Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük.
Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.