Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Galamb húsleves recept

Galamb húsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db megtisztított kis galamb
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál zöldség
    • fél fej zellergumó
    • fél fej karalábé
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 szál zellerlevél
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 tv paprika
    • 1 db koktélparadicsom
    • só, bors
    • 5 szem szemes bors
    • 1 dkg cérnametélt

    Elkészítése:

    Egy nagyobb fazékba belerakjuk a negyedekbe vágott kis galambokat, az aprólékot és feltesszük főni hideg vízbe. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

    A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk a hagymákat egészben hagyjuk és a leveshez adjuk, majd lassú tűzön készre főzzük.

    Ha megfőtt a galamb, akkor leszűrjük a levet és cérna metélttel befőzzük.

    Tálalásnál külön kínáljuk a főtt húst és a zöldségeket, aki szereti tesz a levesébe külön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá