Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsleves házi májgaluskával recept

Húsleves házi májgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkeaprólék
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 zellergumó
    • 1 paprika
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 ek házi ételízesítő

    A májgaluskához:

    • 3 db csirkemáj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 fej hagyma finomra reszelve
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa (kb)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst megmossuk.

    A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.

    Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.

    Mikor párolódott kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.

    A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a levs elkészül, félretesszük.

    Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük.

    Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá