Galamb húsleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Galamb húsleves

Hozzávalók:

  • 2 db megtisztított kis galamb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • fél fej zellergumó
  • fél fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • só, bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt

Elkészítése:

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a negyedekbe vágott kis galambokat, az aprólékot és feltesszük főni hideg vízbe. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk a hagymákat egészben hagyjuk és a leveshez adjuk, majd lassú tűzön készre főzzük.

Ha megfőtt a galamb, akkor leszűrjük a levet és cérna metélttel befőzzük.

Tálalásnál külön kínáljuk a főtt húst és a zöldségeket, aki szereti tesz a levesébe külön.