Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócleves recept

Húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált sertés comb
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zabpehyely
    • 20 dkg zöld bab
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db petrezselyem
    • fél kisebb zellergumó
    • fél karalábé
    • zöld lestyán, petrezselyemzöld, zeller zöld
    • 2 db nagy nap érlelte paradicsom
    • 1 pohár zöldborsó(1,5 dl)
    • fél tv paprika
    • 1 hagyma
    • 1 nagy fehér csiperke gomba
    • 1 gerezd fokhagyma
    • fűszerek: só,bors,kis darab csípős paprika, csipetnyi őrölt kömény, mokkáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál házi ételízesítő
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.

    Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.

    Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.

    Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.

    Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.

    Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt,fűszerpaprikát,és belereszeljük a fokhagymát,belekeverjük a zabpelyhet.

    Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet és lestyánt, majd ezt is belerakjuk.

    Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk.

    Kb 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót, kb. öt perc múlva a lángot lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Természetesen a zabpehely helyett rizs is használható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá