Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.
Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt,fűszerpaprikát,és belereszeljük a fokhagymát,belekeverjük a zabpelyhet.
Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet és lestyánt, majd ezt is belerakjuk.
Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk.
Kb 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót, kb. öt perc múlva a lángot lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Természetesen a zabpehely helyett rizs is használható.