Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bugaci húsgombócleves recept

Bugaci húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 5 dkg előfőzött rizs
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg sárgarépa
    • 15 dkg fehérrépa
    • 5 dkg zeller
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
    • só, bors, babérlevél, tárkony ízlés szerint
    • 1 húsleves kocka
    • 20 dkg burgonya
    • 150 g tejföl
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a hagymát apróra. A szalonnát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    A szalonnát kisütjük és a zsírján megdinszteljük a finomra vágott hagymát és a darabolt zöldségeket a burgonya kivételével. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel.

    Belemorzsoljuk a leves kockát, sót, borsot, babérlevelet és tárkonyt adunk hozzá ízlés szerint.

    A darált húst elkeverjük a rizzsel, sózzuk és borsozzuk, a tojást is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk a masszát és apró gombócokat formázunk belőle.

    Mikor felforr a leves, a gombócokat beletesszük fél óra múlva a kis kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.

    Amikor megfőtt a leves, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet, kevés leveslevet merünk rá és elkeverjük, majd a leveshez adjuk és azzal is összeforraljuk.

    Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá