Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a hagymát apróra. A szalonnát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A szalonnát kisütjük és a zsírján megdinszteljük a finomra vágott hagymát és a darabolt zöldségeket a burgonya kivételével. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel.
Belemorzsoljuk a leves kockát, sót, borsot, babérlevelet és tárkonyt adunk hozzá ízlés szerint.
A darált húst elkeverjük a rizzsel, sózzuk és borsozzuk, a tojást is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk a masszát és apró gombócokat formázunk belőle.
Mikor felforr a leves, a gombócokat beletesszük fél óra múlva a kis kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.
Amikor megfőtt a leves, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet, kevés leveslevet merünk rá és elkeverjük, majd a leveshez adjuk és azzal is összeforraljuk.
Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórjuk meg.