Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves füstölt hússal recept

Bableves füstölt hússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg szárazbab
    • 40 dkg füstölt hús (sonka, csülök, oldalas)
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 ek finomliszt
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 2 ek ételízesítő, házi
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 babérlevél
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • ízlés szerint csípős paprika
    • 1 zellergumó
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 ízlés szerint só
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 6 ek rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk tárkony

    Elkészítése:

    A szárazbabot és füstölt húst előző este, hideg vízbe beáztatom.

    Másnap egy nagy fazékban, a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítek. Aztán félrehúzom, rávágom a fokhagymát és megszórom pirospaprikával. Leöntöm az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadom.

    Beleteszem a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet. Házi ételízesítő 1 tk bolti ételízesítővel helyettesíthető.

    Felöntöm 2 liter vízzel és a forrástól számított 1 órán keresztül főzöm.

    Közben megtisztítom a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítom kockára, majd a leveshez adom, még 1 liter vízzel felöntöm. Ha szükséges, sózom és fedő alatt 30 percet főzöm.

    Ezalatt a réteslisztből és tojásból, közepes lágyságú tésztát gyúrok és ha minden megpuhult, a levesbe csipkedem a tésztát, rászórom a tárkonyt, majd 10 percig forralom.

    A füstölt húst kiveszem, felkockázom és visszateszem a levesbe, úgy tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá