Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves füstölt tarjával recept

Bableves füstölt tarjával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30-40 dkg füstölt tarja
    • 2 doboz konzerv bab
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 4-5 kisebb burgonya
    • 1/4 zellergumó
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 2 db babérlevél
    • só, bors, pirospaprika
    • piros arany ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megtisztított, felaprított hagymát megdinsztelem egy kevés felforrósított olajon, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a tarját is.

    Kicsit sózom, borsozom és megszórom pirospaprikaval is (én ekkor adok hozzá egy kis piros aranyat és gulyáspor fűszert is, hogy szép színe legyen).

    Az alapot felöntöm vízzel, beleteszem a babérlevelet, a fokhagyma gerezdeket és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul.

    Ezután hozzáadom a tisztított és karikára, illetve kockára vágott zöldségeket és tovább főzom. Mikor már a zöldség majdnem puha, hozzáadom a babot is és addig főzzöm, míg minden szépen meg nem puhul (ha nem konzerves babot használunk, akkor az előre beáztatott babot már az elején feltesszük főni a tarjával együtt).

    Én a végén még egy picit sűrítem. Egy merőkanalnyi levest félreteszek egy tálba és pici liszttel csomómentesre keverem. Ezt beleöntve a levesbe elkeverem, összeforralom és ha kell még, akkor ízesítem.

    Friss kenyérrel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá