Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Böjti bableves recept

Böjti bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg szárazbab (lehet többféle)
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 petrezselyemgyökér
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 db füstös ízű leveskocka
    • ízlés szerint só

    Rántáshoz:

    • 3 evőkanál zsír
    • 2,5 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál füstölt törött paprika
    • 1 kiskanál só

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint csipetke
    • ízlés szerint tejföl

    Elkészítése:

    A szárazbabot főzés előtti este áztassuk be hideg vízbe.

    Főzés előtt öblítsük le, az esetleges rossz babokat dobjuk ki, majd bő 2 liter hideg vízben kezdjük el főzni egy fej hagymával, a fokhagymával és a babérlevelekkel.

    Amikor bab félig megpuhult, adjuk hozzá a tetszőleges darabokra vágott zöldségeket. Ízesítsük sóval és a fűszerkockával.

    A rántáshoz a zsírt forrósítsuk fel, majd keverjük el benne a lisztet, ezután pirítsuk le. A rántást vegyük le tűzről, majd keverjük el benne a sót és a törött paprikát. Adjunk hozzá kevés vizet és keverjük simára a vízzel a rántást.

    Amikor megfőtt a bab és a zöldségek is, a rántást keverjük el a levesben, majd pár percig forraljuk össze az egészet.

    Az elkészült levest kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsük sóval.

    Ízlés szerint tejföllel és csipetkével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá