Hozzávalók:
Rántáshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A szárazbabot főzés előtti este áztassuk be hideg vízbe.
Főzés előtt öblítsük le, az esetleges rossz babokat dobjuk ki, majd bő 2 liter hideg vízben kezdjük el főzni egy fej hagymával, a fokhagymával és a babérlevelekkel.
Amikor bab félig megpuhult, adjuk hozzá a tetszőleges darabokra vágott zöldségeket. Ízesítsük sóval és a fűszerkockával.
A rántáshoz a zsírt forrósítsuk fel, majd keverjük el benne a lisztet, ezután pirítsuk le. A rántást vegyük le tűzről, majd keverjük el benne a sót és a törött paprikát. Adjunk hozzá kevés vizet és keverjük simára a vízzel a rántást.
Amikor megfőtt a bab és a zöldségek is, a rántást keverjük el a levesben, majd pár percig forraljuk össze az egészet.
Az elkészült levest kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsük sóval.
Ízlés szerint tejföllel és csipetkével tálaljuk.