Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér bableves recept

Fehér bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 1 nagyobb burgonya
    • 1/4 fej zellergumó
    • 1 doboz konzerv fehérszínű bab
    • 1 evőkanál olaj vagy vaj
    • 1,5 evőkanál liszt
    • 2 szál fehér grillkolbász
    • 1,3 l víz
    • a tálaláshoz tejföl

    Csipetkéhez:

    • 2 evőkanál liszt
    • víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.

    Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb 1,3 l vízet.

    Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.

    Készre főzzük.

    Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

    A csipetke:

    A lisztet kevés sóval és annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá