Fehér bableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1/4 fej zellergumó
  • 1 doboz konzerv fehérszínű bab
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 2 szál fehér grillkolbász
  • 1,3 l víz
  • a tálaláshoz tejföl

Csipetkéhez:

  • 2 evőkanál liszt
  • víz

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.

Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb 1,3 l vízet.

Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.

Készre főzzük.

Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

A csipetke:

A lisztet kevés sóval és annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.