Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztás bableves recept

Savanyú káposztás bableves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • 60 dkg savanyú káposzta
    • 10 dkg szárazkolbász
    • 30 dkg füstölt-főtt tarja
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 tk házi darált paprika
    • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 2,5 l víz

    Rántás:

    • 2 púpos ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt és a tarját apró kockára vágjuk.

    A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.

    Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd mikor már a répa is madnem kész, akkor az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot is beletesszük és összeforraljuk.

    A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.

    Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá