Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal recept

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg krumpli
    • 20 dkg liszt
    • 1 kg oldalas
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 teáskanál őrölt fekete bors
    • 2 fakanál sertészsír

    Elkészítése:

    A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.

    Kizsírozunk egy tepsit vagy sütésálló serpenyőbe beletesszük a húsokat és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt elősütjük
    200 fokon.

    A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A levében összetörjük, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverjük benne a lisztet és sűrűre főzzük. Akkor lesz jó, amikor már szuszogó hangot ad, ezért hívják a cinkét szuszogónak is.

    Egy tepsit kizsírozunk, kibéleljük az alját káposztával, megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakunk rá a cinkéből. Ezek közé helyezzük az elősütött oldalasokat.

    Az egészet betakarjuk káposztával. A kisült hús zsírjával meglocsoljuk és sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá