Savanyú káposztás cinke sült oldalassal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 kg oldalas
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 fakanál sertészsír

Elkészítése:

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.

Kizsírozunk egy tepsit vagy sütésálló serpenyőbe beletesszük a húsokat és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt elősütjük
200 fokon.

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A levében összetörjük, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverjük benne a lisztet és sűrűre főzzük. Akkor lesz jó, amikor már szuszogó hangot ad, ezért hívják a cinkét szuszogónak is.

Egy tepsit kizsírozunk, kibéleljük az alját káposztával, megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakunk rá a cinkéből. Ezek közé helyezzük az elősütött oldalasokat.

Az egészet betakarjuk káposztával. A kisült hús zsírjával meglocsoljuk és sütőben aranybarnára sütjük.