Bableves füstölt tarjával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bableves füstölt tarjával

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg füstölt tarja
  • 2 doboz konzerv bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 4-5 kisebb burgonya
  • 1/4 zellergumó
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • só, bors, pirospaprika
  • piros arany ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított, felaprított hagymát megdinsztelem egy kevés felforrósított olajon, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a tarját is.

Kicsit sózom, borsozom és megszórom pirospaprikaval is (én ekkor adok hozzá egy kis piros aranyat és gulyáspor fűszert is, hogy szép színe legyen).

Az alapot felöntöm vízzel, beleteszem a babérlevelet, a fokhagyma gerezdeket és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadom a tisztított és karikára, illetve kockára vágott zöldségeket és tovább főzom. Mikor már a zöldség majdnem puha, hozzáadom a babot is és addig főzzöm, míg minden szépen meg nem puhul (ha nem konzerves babot használunk, akkor az előre beáztatott babot már az elején feltesszük főni a tarjával együtt).

Én a végén még egy picit sűrítem. Egy merőkanalnyi levest félreteszek egy tálba és pici liszttel csomómentesre keverem. Ezt beleöntve a levesbe elkeverem, összeforralom és ha kell még, akkor ízesítem.

Friss kenyérrel tálalom.