Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos bableves fodroskellel recept

Paradicsomos bableves fodroskellel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 fodroskel levél
    • 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1-2 zellerszár
    • 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
    • 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál szárított rozmaring
    • só, bors ízlés szerint
    • kevés cukor

    Elkészítése:

    A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk és a répát, zellert vágjuk apróbb darabokra.

    Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan.

    Ezután keverjük hozzá a rozmaringot is és pirítsuk még vele kb fél percig, majd öntsük fel a paradicsommal, az alaplével vagy vízzel és adjuk hozzá a babot is.

    Forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben adjunk hozzá kb 1 kk cukrot, hogy elvegyük a paradicsom savasságát. Utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    Közben a fodros kel középső, vastag részéről húzzuk le a levelét és vágjuk durvára, majd keverjük bele a levesbe és főzzük még kb 5 percig. Ha nem tudjuk beszerezni a fodroskelt, akkor használjunk helyette kínaikelt vagy sima kelkáposztát.

    Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá