Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres gombóc eperöntettel recept

Epres gombóc eperöntettel
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A gombóchoz:

    • 50 dkg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10-15 dkg finomliszt
    • 20 szem friss, közepes méretű eper
    • 4 evőkanál olaj
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    Az öntethez:

    • 15 dkg eper
    • 2 evőkanál barnacukor
    • 1 teáskanál balzsamecet

    Elkészítése:

    Az epreket megmossuk levágjuk a végét, szárazra töröljük és félretesszük.

    A zsemlemorzsát világos barnára pirítjuk az olajon.

    Az öntetet úgy készítjük, hogy az epret egy kis lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és az ecetet, majd feltesszük főni. Ha felforrt, akkor átpasszírozzuk és kész is az eper öntet.

    A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és egy lábasba tesszük, majd bő sós vízben megfőzzük.

    A megfőtt és kihűlt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojást, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, majd összegyúrjuk.

    A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk és minden tészta közepébe teszünk egy epret. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk a tésztából.

    Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat.

    Addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, ekkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.

    Az epres gombócokat az eper öntettel kínáljuk.

    Tipp:

    A főtt burgonyát ki kell hűteni mielőtt összegyúrjuk a liszttel és a tojással, mert különben nem lágyul vissza a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá