Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegríz gombóc recept

Tejbegríz gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • csipet só
    • 60 gramm búzadara
    • 4-5 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál olaj
    • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós és az egészet felforraljuk.

    Ha kész, félretesszük hűlni.

    Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.

    A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük.

    Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk.

    A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá