Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-epres gombóc recept

Túrós-epres gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 24 gombóchoz:
    Tészta:

    • 45 dkg rögös túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg puha vaj
    • 6 dkg finomliszt
    • 16 dkg teljeskiőrlésű liszt
    • 3 dkg vaníliás nyírfacukor vagy cukorhelyettesítő
    • csapott mokkáskanál só

    Töltelék:

    • kisebb eperszemek vagy nagyobbak felezve

    Forgatás:

    • kevés vaj
    • (teljeskiőrlésű) zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A túrót a tojásokkal áttörjük (villával vagy krumplinyomóval) és hozzádogozzuk a vajat is. Beletesszük a cukrot/édesítőt, sót és a liszteket, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá, de vigyázzunk, maradjon a tészta puha!

    Az epreket megmossuk és kicsumázzuk.

    A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát.

    A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk lisztezett felületen és 12 részre vágjuk. Mindegyik tésztára teszünk 1-1 szem epret és gombóccá formázzuk. Egy enyhén lisztezett tálcára sorakoztatjuk a gombócokat.

    Egy edényben vizet forralunk, majd addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanállal a zsemlemorzsába szedjük és megforgatjuk benne.

    Ízesített tejföllel tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá