Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós batyu recept

Epres-túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3,2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 3 ek porcukor
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 2 csapott ek búzadara
    • 4 ek porcukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve
    • kb 20 dkg darabolt eper

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

    A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük, majd összeállítjuk és dagasztjuk a tésztát. Dagaszthatjuk kézzel és géppel is.

    A kész tésztát kissé meglisztezzük, letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük a kétféle cukorral, citrom héjával, tojássárgákkal és a búzadarával. A tojásfehérje habját utoljára forgatjuk bele. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és 6*4 db, 10 cm-es kockákra vágjuk. A túrós tölteléket elosztjuk a négyzeteken, tetejére darabolt epret teszünk. A tészta négy sarkát összefogjuk, összecsípjük és kissé megtekerjük.

    A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, majd kb 30 percig pihentetjük. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A megkelt batyukat felvert tojással lekenjük és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá