Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük, majd összeállítjuk és dagasztjuk a tésztát. Dagaszthatjuk kézzel és géppel is.
A kész tésztát kissé meglisztezzük, letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük a kétféle cukorral, citrom héjával, tojássárgákkal és a búzadarával. A tojásfehérje habját utoljára forgatjuk bele. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és 6*4 db, 10 cm-es kockákra vágjuk. A túrós tölteléket elosztjuk a négyzeteken, tetejére darabolt epret teszünk. A tészta négy sarkát összefogjuk, összecsípjük és kissé megtekerjük.
A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, majd kb 30 percig pihentetjük. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt batyukat felvert tojással lekenjük és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.