Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 ek cukor
    • csipet só
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 25 dkg félzsíros tehéntúró
    • mazsola (elhagyható)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kristálycukor (ízlés szerint)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1-2 kanál tejföl (ha szárazabb a túró)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva, 1 órán át kelesztjük.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre túrótölteléket halmozunk.

    A batyuk négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

    Tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt, porcukorral megszórjuk.

    Jó sütizést!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá