Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós táska recept

Túrós táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,5 dkg élesztő
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • csipet só
    • 2 dl langyos tej (szükség szerint)

    A töltelékhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dkg mazsola

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.

    Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.

    Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél centisre és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két szemközti csúcsot összefogjuk és megtekerjük.

    A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojás felvert habját is.

    Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük.

    Begyújtjuk a sütőt és betoljuk a batyukat. Szép barnára sütjük. Porcukrozva tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá