Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.
Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél centisre és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két szemközti csúcsot összefogjuk és megtekerjük.
A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojás felvert habját is.
Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük.
Begyújtjuk a sütőt és betoljuk a batyukat. Szép barnára sütjük. Porcukrozva tálaljuk!