Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos bajai halászlé recept

Hagyományos bajai halászlé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 kg hal vagyesen (3/4 része ponty)
    • hal belsőség
    • ikra
    • haltej
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • ízlés szerint cseresznye paprika
    • 3 evőkanál őrölt pirospaprika
    • ízlés szerint só

    Tálaláshoz:

    • kifőtt gyufatészta

    Elkészítése:

    Ha nem konyhakész halat vettünk, akkor első lépésként megtisztítjuk. A belsőséget és az ikrát félretesszük. A halhúst beírdaljuk, majd ízlés szerint felszeleteljük, jól besózzuk és néhány órára félretesszük.

    Főzés előtt lemossuk a halhúsról a sót!

    A hagymákat meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.

    Bográcsban vagy a legnagyobb lábasunkban készítjük a hallevet. Beletesszük az edénybe vagy bográcsba a lemosott halhúst, aprított hagymát és minden kiló halhúshoz 1,2 l vizet adunk.

    Nagy lángon felforraljuk az egészet, majd amikor felforrt, visszavesszük alatta a lángot.

    Amikor már elforrta a habját, akkor beleszórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc főzés után beletesszük a belsőségeket, ikrát és a csípős paprikát, majd ismét feljebb vesszük alatta a lángot.

    Újraforrástól számítva kb 30 perc múlva el is készül. Idő közben kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk.

    A kész hallevet kifőtt gyufatésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá