Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halászlé pontyból recept

Halászlé pontyból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg tisztított ponty

    Az alapléhez:

    • 6 db törpeharcsa
    • 1 ponty feje
    • 2 db keszeg
    • 2 db kárász
    • többféle apró hal
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • bors ízlés szerint
    • 3 ek pirospaprika
    • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
    • 1,5 dl vörösbor
    • 2 chilipaprika

    Elkészítése:

    A pontyot patkó alakúra felszeletelem és sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem felhasználásig.

    Egy fazékba felteszem főni az apró halakat és a ponty fejét. Ízesítem sóval, borssal, hozzáadom a vöröshagymát felaprítva, a pirospaprikát, a csípős paprikát és a paradicsom konzervet vagy levet.

    2-2,5 órán át, lassú tűzön főzöm.

    Amikor megfőtt, leszűröm, a halakat kiszálkázom, majd átpasszírozom.

    A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, a vörösbort és végül a pontyszeleteket.

    Pár percig főzöm és már kész is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá