Halászlé pontyból recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított ponty
Az alapléhez:
- 6 db törpeharcsa
- 1 ponty feje
- 2 db keszeg
- 2 db kárász
- többféle apró hal
- 1 nagy fej vöröshagyma
- bors ízlés szerint
- 3 ek pirospaprika
- 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
- 1,5 dl vörösbor
- 2 chilipaprika
- só
Elkészítése:
A pontyot patkó alakúra felszeletelem és sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem felhasználásig.
Egy fazékba felteszem főni az apró halakat és a ponty fejét. Ízesítem sóval, borssal, hozzáadom a vöröshagymát felaprítva, a pirospaprikát, a csípős paprikát és a paradicsom konzervet vagy levet.
2-2,5 órán át, lassú tűzön főzöm.
Amikor megfőtt, leszűröm, a halakat kiszálkázom, majd átpasszírozom.
A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, a vörösbort és végül a pontyszeleteket.
Pár percig főzöm és már kész is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.