Halászlé pontyból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tisztított ponty

Az alapléhez:

  • 6 db törpeharcsa
  • 1 ponty feje
  • 2 db keszeg
  • 2 db kárász
  • többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 chilipaprika

Elkészítése:

A pontyot patkó alakúra felszeletelem és sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem felhasználásig.

Egy fazékba felteszem főni az apró halakat és a ponty fejét. Ízesítem sóval, borssal, hozzáadom a vöröshagymát felaprítva, a pirospaprikát, a csípős paprikát és a paradicsom konzervet vagy levet.

2-2,5 órán át, lassú tűzön főzöm.

Amikor megfőtt, leszűröm, a halakat kiszálkázom, majd átpasszírozom.

A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, a vörösbort és végül a pontyszeleteket.

Pár percig főzöm és már kész is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!