Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegyes halászlé recept

Vegyes halászlé
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg ponty patkó
    • 50 afrikai harcsa
    • 2 pontyfej és farok
    • 2 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
    • 1 db koktélparadicsom
    • 1 kisebb tv paprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 3 db halászlé kocka
    • 15 dkg halászlé sűrítmény
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.

    Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves.

    Amikor félfövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.

    Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.

    Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a ponty patkókat és a harcsa szeleteket.

    Erős paprikával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá