Vegyes halászlé

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg ponty patkó
  • 50 afrikai harcsa
  • 2 pontyfej és farok
  • 2 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
  • 1 db koktélparadicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 db halászlé kocka
  • 15 dkg halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.

Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves.

Amikor félfövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.

Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.

Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a ponty patkókat és a harcsa szeleteket.

Erős paprikával tálaljuk.