Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.
Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves.
Amikor félfövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.
Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a ponty patkókat és a harcsa szeleteket.
Erős paprikával tálaljuk.