Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors, szálkamentes halászlé recept

Gyors, szálkamentes halászlé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 2-3 kiskanál őrölt fűszerpaprika
    • 3 db 20 dkg-os halászlé sűrítmény
    • 50 dkg halbelsőség
    • 1 kg szürkeharcsa vagy afrikai harcsa filé
    • ízlés szerint só
    • 2 ek piros arany

    Elkészítése:

    A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat hevítünk, rászórjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a paprikával. Azonnal ráöntünk 2-3 liter vizet és belerakjuk a 3 db halászlé sűrítményt és a piros arannyal ízesítjük.

    Felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük tovább. Előkészítjük a halat illetve a halbelsőséget. Én filézett szürkeharcsát vagy afrikai harcsát használok, attól függ, hogy mit tudok beszerezni.

    A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, átnézzük szálka ügyileg, ha van benne akkor egy erre a célra rendszeresített szemöldökcsipesszel kiszedjük.

    Tetszés szerint szeletekre vagy kockákra vágjuk.

    A halbelsőséget (persze ha szeretjük) is megmossuk, lehetnek benne pikkelyek erre figyeljünk. A haltejen pedig epe, ha zöldes barnás elszíneződést látunk rajta akkor azt vágjuk ki. Nem szoktam darabolni, amikor belerakjuk a forró levesbe, úgy is összemegy, szétesik. Az ikrával nem sok gond van, óvatosan átmossuk, nehogy szétessen, majd lecsöpögtetjük.

    Ha nem szeretjük a halbelsőséget, akkor használjunk dupla mennyiségű halat.

    Eltelt kb 15-20 perc amíg a halat megtisztítottuk, ennyi idő alatt szépen összefőtt a leves. Nem szeretem, ha egy levesben hagymadarabkák úszkálnak, ezért az ilyen leveseket mindig leszűröm. Így a halászlé sűrítményben lévő esetleges szálkákat is kiszűrjük, de az is jó megoldás lehet, ha egy botmixerrel összeturmixoljuk, ekkor viszont egy sűrűbb levet kapunk.

    Hozzáöntünk kb 1 liter vizet és újra felforraljuk, majd belerakjuk a halszeleteket és a halbelsőséget. Ilyenkor már csak nagyon óvatosan kevergessük, nehogy szétessenek a benne lévő finomságok.

    Miután felforrt, még kb 5-10 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá