Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini főzelék fasírttal a paleo jegyében recept

Cukkini főzelék fasírttal a paleo jegyében
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A főzelékhez:

    • 1 nagyobb cukkini
    • 1 csomag friss kapor
    • kávés csészényi zsírszegény tej
    • 1 tk. nyílgyökér, vagy konjak liszt (mindkettő nagyon sűrít, így nem kell bele több),
    • pár csepp folyékony édesítő (pl. Ezerédes)
    • fél citrom leve

    A fasírthoz:

    • 3 db csirke felső comb filé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek. cassava dara (gari)
    • só, bors, reszelt fokhagyma
    • a „panírhoz” darált földimandula

    Elkészítése:

    A cukkinit meghámoztam, legyalultam és besóztam kb. annyi sóval, amennyi a főzelékhez szükséges és állni hagytam. Ezzel a módszerrel annyi levet enged a cukkini, amennyi elég is a főzelékhez.

    Összevágott friss kaporral kevés kókuszzsíron fedő alatt puhára párolom. Ez csak 5-6 percet vesz igénybe.

    Kicsit lehűtöm és az 1/3-át a főző edényben botmixerrel pürésítem. Kávéscsészényi tejben, vagy vízben kikeverek 1 teáskanál nyílgyökér-,vagy 1 kávéskanál konjak lisztet, pár csepp folyékony édesítőt (ízlés szerint) és egy fél citrom levét. Csomómentesre keverem, majd a főzelékhez öntöm, 1-2 perc alatt összeforralom.

    Kóstolás után, ha kell még utána ízesítem.

    A fasírthoz ledarálom a csirkehúst, összekeverem a hozzávalókkal, 15-20 percig pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd pogácsákat formálok.

    A darabolt földi mandulát kávédarálón finomra darálom és ebben forgatom meg a húspogácsákat, majd kókuszzsírban kisütök.

    Tipp:

    Manapság egyre több ember szenved valamilyen ételallergiába, intoleranciában, gluténérzékenységben, vagy cukorbetegségben. Nekik sem lemondaniuk a régi, megszokott- de egészségtelen ételekről, ha újfajta alapanyagokból készülnek . Ehhez nyújt segítséget ez a recept.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá