Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini főzelék sajttal töltött fasírttal recept

Cukkini főzelék sajttal töltött fasírttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírt:

    • 25 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors, pirospaprika
    • 1 gerezd préselt fokhagyma
    • egy kisebb vöröshagyma fele reszelve
    • 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér

    Töltelék:

    • 5 dkg reszelt sajt
    • aprított petrezselyemzöld

    Főzelék:

    • 1 kg cukkini
    • 1 fej vöröshagyma
    • tej
    • kb 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 ek friss vagy szárított aprított kapor

    Elkészítése:

    A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük és kicsit kinyomkodjuk a levét. A hagymát olajon megdinszteljük, 1 kk fűszerpaprikával megszórjuk, rögtön jöhet a cukkini, a kapor és öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje. Sózzuk meg.

    Miután a cukkini megfőtt, tejföllel kikevert liszttel habarjuk be. Igény szerint a végén lehet néhány csepp ecettel és/vagy cukorral még ízesíteni.

    Szokásos módon összekeverjük a fasírt hozzávalóit, gombócokat formálunk, kilapítjuk, az egyik korongra rátesszük a sajtot és petrezselymet, majd befedjük egy másik koronggal. A fasírt széleit lenyomkodjuk, lezárjuk és forró olajban kisütjük.

    Ha van még maradék szikkadt zsemle vagy kenyér, akkor készítsünk bundás zsemlét/kenyeret és ezzel együtt tálaljunk!

    Tipp:

    A fasírtgolyókat sütőpapíron lapítsuk ki, akkor könnyen lehet kezelni, egymásra helyezni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá