Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó főzelék ízes fasírttal recept

Zöldborsó főzelék ízes fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Fasírt:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • egy csokor petrezselyem
    • zellerzöld
    • majoránna
    • bazsalikom
    • bors
    • piros paprika
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

    Zöldborsó főzelék:

    • 25 dkg fagyasztott zöldborsó
    • 1 dl 30%-os habtejszín
    • 7 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
    • igény szerint édesítőszer

    Elkészítése:

    A zöldborsót felteszem annyi vízben főni pici sóval, amennyi ellepi. 10 perc alatt puhára főzöm. Közben a teljes kiőrlésű barnarizslisztet elkeverem a tejszínnel csomómentesre. Aki édesen szereti, az tegyen bele egy pici édesítőszert.

    Ha megpuhult a zöldborsó akkor, behabarom a tejszín és a teljes kiőrlésű barnarizsliszt elegyével, majd sűrűre főzöm.

    A fasírthoz a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyem és zellerzöldjét apróra vágom, hozzáadom a húshoz a többi hozzávalóval együtt és alaposan átkeverem.

    Lemérem a kapott húsmasszát és 50-60 grammos egyenlő gombócokra osztom, zsemlemorzsában megforgatom és zsiradékban sötét barnára sütöm.

    Tálalás előtt lehet díszíteni petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá