Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal! recept

Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal!
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg lencse
    • 2 db babérlevél
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál cukor
    • 1 evőkanál mustár
    • kevés ecet,vagy citromlé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 teáskanál pirospaprika

    A fasírthoz:

    • 30 dkg darált sertés dagadó
    • 5 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet száraz kenyér
    • 3 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lencsét megmossuk kb 2 órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje, közben sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát.

    Lassú tűzön puhára főzzük.

    Amíg fő a lencse, addig elkészítjük a fasírtot.

    Egy tálba beletesszük a darált húst sózzuk, borsozzuk, beleütjük az egész tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret és az egészet jól összedolgozzuk.

    Vizes kézzel tojásnagyságú fasírtokat formázunk.

    Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.

    A megfőtt lencsét berántjuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk a rántást. Levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával elkeverjük, felöntjük kevés hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük. Jól elkeverjük és összeforraljuk.

    Ízesítjük mustárral és pár csepp ecettel vagy citromlével.

    A kész lencsét a fasírttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá