Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 1 ek sertészsír
    • 1 ek rizsliszt
    • 3-4 db babérlevél
    • ecet
    • 1 dl tejföl
    • 1 fej vöröshagyma
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk és előző este hideg vízbe beáztatjuk.

    Másnap ebben a vízben kezdjük el főzni, babérlevél és só hozzáadásával. Ha szükséges a vizet apránként pótoljuk!

    Ha puhára főtt, hagymás-paprikás rántást készítünk rá és besűrítjük vele.

    Kevés ecettel ízesíthetjük illetve, tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt.

    Hagymás-paprikás rántás: a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rizslisztet, pár percig állandó kevergetés mellett pirítunk rajta, vigyázva hogy ne égjen meg, de legyen egy kis illata, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés hideg vízzel felöntjük, kézi habverővel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a főzeléket.

    Én fokhagymás sült oldalassal kínáltam, ehhez az oldalast a csontoknál szétdaraboltam, sóztam, alaposan megfokhagymáztam és egy tepsibe rakosgattam, kb 1 dl vizet öntöttem alá, lefedtem és betoltam a kb 180 fokos sütőbe, kb 1 órát sütöttem, de érdemes korábban ránézni, nehogy megégjen. Az utolsó 10 percben már fedő nélkül sütöttem, hogy ropogós kérget kapjon.

    Tipp:

    A lencse ereje, szerencsehozó képessége abban rejlik, hogy rengeteg apró szemből áll. A babona szerint mindegy egyes szem pénzt szimbolizál, azaz minél többet fogyaszt valaki, annál szerencsésebb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá