Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta főzelék recept

Kelkáposzta főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű kelkáposzta (kb 1 kg)
    • 4-5 krumpli
    • 3 db babérlevél
    • 1 zöldségleves kocka
    • 1 szál lángolt kolbász

    Rántáshoz:

    • 3-4 evőkanál finomliszt
    • 3-4 ek olaj
    • pici őrölt pirospaprika (1-2 tk)
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A káposzta külső leveleit leszedjük, majd 4 részre vágjuk és a részeket külön-külön vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb edébye tesszük a káposztát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.

    Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a leves kockát, majd a hámozott és kockázott krumplit is hozzáadjuk.

    Addig főzzük néha-néha megkeverve, amíg a krumpli és a káposzta is megpuhul.

    Közben elkészítjük a rántást. A felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel együtt elkeverjük.

    A kész rántást a főzelékhez adjuk állandó keverés mellett, majd a kolbászkarikákat is beletesszük és felforraljuk.

    Tipp:

    Fokhagymával illetve köménymaggal ízesíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá