Kelkáposzta főzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű kelkáposzta (kb 1 kg)
  • 4-5 krumpli
  • 3 db babérlevél
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 szál lángolt kolbász

Rántáshoz:

  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 3-4 ek olaj
  • pici őrölt pirospaprika (1-2 tk)
  • kevés víz

Elkészítése:

A káposzta külső leveleit leszedjük, majd 4 részre vágjuk és a részeket külön-külön vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb edébye tesszük a káposztát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.

Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a leves kockát, majd a hámozott és kockázott krumplit is hozzáadjuk.

Addig főzzük néha-néha megkeverve, amíg a krumpli és a káposzta is megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást. A felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel együtt elkeverjük.

A kész rántást a főzelékhez adjuk állandó keverés mellett, majd a kolbászkarikákat is beletesszük és felforraljuk.

Tipp:

Fokhagymával illetve köménymaggal ízesíthetjük.