Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta főzelék pulykafasírttal recept

Kelkáposzta főzelék pulykafasírttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kelkáposzta
    • 1,5-2 kg burgonya (ízlés szerint)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • fűszerek: ételízesítő, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

    Rántáshoz:

    • 2 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál olaj

    Fasírthoz:

    • fél kg darált pulyka alsócombfilé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 szelet száraz kenyér vagy zsemle
    • fűszerek: ételízesítő, őrölt bors, fűszerpaprika
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A kelkáposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és vékony csíkokra vágjuk.

    Egy nagyobb fazékban odatesszük főni 2,5 liter vízzel.

    Közben megtisztítjuk a hagymákat és a burgonyát, majd kisebb kockára vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához, majd fűszerezzük.

    Ez elég nagy mennyiség, amihez 6 kávéskanál ételízesítőt, 1-1 kávéskanál őrölt borsot és őrölt köményt tettem.

    Ha felforrt, kicsire vesszük alatta a lángot és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

    Amíg elkészül a főzelék, elkészítjük a fasírtot. A darált pulykahúshoz adjuk a beáztatott és kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét), a tojásokat, a kétféle apróra vágott hagymát és a fűszereket (1 kk őrölt bors, 1 kk fűszerpaprika, 2 kk ételízesítő). Kisebb golyókat formázunk belőle nedves kézzel és nem túl forró olajban kisütjük.

    Kb 20 perc alatt elkészül (mérettől függően). Nekem ebből a mennyiségből 24 db fasírt lett.

    Mire a fasírtunk kisül, a főzelék is elkészül,amit rántással sűrítünk. A lisztet olajban világos barnára pirítjuk, hideg vízzel csomómentesre keverjük, így adjuk a forrásban lévő ételhez, majd kb 5-6 percig forraljuk.

    A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és el is készültünk.

    A főzeléket a fasírttal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá