Kelkáposzta főzelék pulykafasírttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kelkáposzta főzelék pulykafasírttal

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1,5-2 kg burgonya (ízlés szerint)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: ételízesítő, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

Rántáshoz:

  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj

Fasírthoz:

  • fél kg darált pulyka alsócombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 egész tojás
  • 2-3 szelet száraz kenyér vagy zsemle
  • fűszerek: ételízesítő, őrölt bors, fűszerpaprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A kelkáposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és vékony csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb fazékban odatesszük főni 2,5 liter vízzel.

Közben megtisztítjuk a hagymákat és a burgonyát, majd kisebb kockára vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához, majd fűszerezzük.

Ez elég nagy mennyiség, amihez 6 kávéskanál ételízesítőt, 1-1 kávéskanál őrölt borsot és őrölt köményt tettem.

Ha felforrt, kicsire vesszük alatta a lángot és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Amíg elkészül a főzelék, elkészítjük a fasírtot. A darált pulykahúshoz adjuk a beáztatott és kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét), a tojásokat, a kétféle apróra vágott hagymát és a fűszereket (1 kk őrölt bors, 1 kk fűszerpaprika, 2 kk ételízesítő). Kisebb golyókat formázunk belőle nedves kézzel és nem túl forró olajban kisütjük.

Kb 20 perc alatt elkészül (mérettől függően). Nekem ebből a mennyiségből 24 db fasírt lett.

Mire a fasírtunk kisül, a főzelék is elkészül,amit rántással sűrítünk. A lisztet olajban világos barnára pirítjuk, hideg vízzel csomómentesre keverjük, így adjuk a forrásban lévő ételhez, majd kb 5-6 percig forraljuk.

A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és el is készültünk.

A főzeléket a fasírttal kínáljuk.