Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenót főzelék recept

Spenót főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg spenót
    • 1 db zsemle (szikkadt)
    • 3 ek liszt
    • 3-4 ek étolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 l tej
    • 2 merőkanálnyi a spenót főzőlevéből
    • só (nagyobb csipetnyi)
    • 1-2 ek cukor

    Elkészítése:

    Az előzőleg megfőzött spenótot, és az előzőleg vízbe áztatott zsemlét ízlés szerit botmixerrel is pépesíthetjük, vagy éppen vágódeszkán egy késsel apróra vághatjuk, megkaparhatjuk (én jobban szeretem megkaparni, mert szerintem akkor még az íze is finomabb az elkészült spenótnak).

    A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd amikor felpuhult alaposan nyomjuk ki és vágódeszkán egy késsel vágjuk, kaparjuk apróra.

    A spenótleveleket enyhén sós vízben főzzük kb. 30 percig, ezután szűrjük le és alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk, kaparjuk apróra.

    Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre, majd vegyük le a tűzről, nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük össze és hagyjuk hűlni.

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott spenótot és zsemlét, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a tej felével, sózzuk, adjuk hozzá a cukrot, és kevergetve kezdjük el besűríteni.

    Közben ahogy sűrűsödik adjunk hozzá 1-2 merőkanálnyit a spenót főzőlevéből és a tejből, majd addig főzzük tovább hogy főzelék sűrűségű legyen. Közben kóstoljuk és ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy csipet sót és ízlés szerint cukrot.

    Tipp:

    Tálaláskor a spenótfőzeléket kínálhatjuk pl. tükörtojással, sült hússal, pörkölttel, vagyis mindenki a maga ízlésének megfelelően.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá