Zöldborsó főzelék ízes fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Fasírt:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • zellerzöld
  • majoránna
  • bazsalikom
  • bors
  • piros paprika
  • 2 tojás
  • 2 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Zöldborsó főzelék:

  • 25 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 dl 30%-os habtejszín
  • 7 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
  • igény szerint édesítőszer

Elkészítése:

A zöldborsót felteszem annyi vízben főni pici sóval, amennyi ellepi. 10 perc alatt puhára főzöm. Közben a teljes kiőrlésű barnarizslisztet elkeverem a tejszínnel csomómentesre. Aki édesen szereti, az tegyen bele egy pici édesítőszert.

Ha megpuhult a zöldborsó akkor, behabarom a tejszín és a teljes kiőrlésű barnarizsliszt elegyével, majd sűrűre főzöm.

A fasírthoz a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyem és zellerzöldjét apróra vágom, hozzáadom a húshoz a többi hozzávalóval együtt és alaposan átkeverem.

Lemérem a kapott húsmasszát és 50-60 grammos egyenlő gombócokra osztom, zsemlemorzsában megforgatom és zsiradékban sötét barnára sütöm.

Tálalás előtt lehet díszíteni petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel.