Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó főzelék sajtos húsgolyóval recept

Zöldborsó főzelék sajtos húsgolyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fagyasztott zöldborsó
    • 1-2 tk só vagy ételízesítő
    • fél liter tej
    • 4 ek GM zabpehelyliszt
    • petrezselyemzöld (opcionális)

    A sajtos húsgolyóhoz:

    • fél kg darált hús
    • 25 dkg sajt, lereszelve
    • 1 tk só

    A panírozáshoz:

    • GM zabpehelyliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • GM zabpehely

    A sütéshez:

    • étolaj vagy kókuszzsír

    Elkészítése:

    A borsót annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, ami épp ellepi. Amikor a borsó már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást.

    Kevés tejben (2-3 dl) kézi habverővel csomómentesre keverjük a GM zabpehelylisztet (rizsliszttel is készülhet!), majd lassan beleöntjük a forrásban lévő főzelékbe, 3-4 perc alatt összeforraljuk és a maradék tejjel ha szükséges hígítjuk.

    Aki édesebben szereti tehet bele cukrot vagy édesítőszert, de nekünk nem kellett bele. Ha szükséges még sóval, ételízesítővel után ízesíthetünk. Aki szereti, petrezselyemzölddel a legvégén megszórhatja, én ezzel már nem szoktam főzni.

    A húsgolyóhoz a darált húst a sóval, a reszelt sajttal összegyúrjuk és diónál kicsit nagyobb gombócokat formálunk (nekem 24 darab lett), majd GM zabpehelylisztbe (vagy rizslisztbe), felvert, sóval ízesített tojásba és GM zabpehelybe (vagy GM morzsába) forgatjuk, majd forró zsiradékban pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá