Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel recept

Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A főzelékhez:

    • 500 g krumpli
    • 125 g tejföl
    • 1 púpozott ek liszt
    • 2 babérlevél
    • 1-2 mk só

    A virslihez:

    • 4 db bármilyen virsli
    • 2 vékony szelet sajt
    • 1 csepp étolaj

    Elkészítése:

    A krumplit megtisztítom, megmosom, közepes méretű kockákra vágom. Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.

    A tejfölhöz hozzáadom a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.

    Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe, 1-2 percnyi forralás után készen is van.

    A virsliket mélyen bemetszem hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozom, majd a keletkezett “zsebekbe” dugom.

    Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek, belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.

    A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá