Hozzávalók:
A főzelékhez:
A virslihez:
Elkészítése:
A krumplit megtisztítom, megmosom, közepes méretű kockákra vágom. Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.
A tejfölhöz hozzáadom a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.
Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe, 1-2 percnyi forralás után készen is van.
A virsliket mélyen bemetszem hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozom, majd a keletkezett “zsebekbe” dugom.
Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek, belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.
A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.