Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A főzelékhez:

  • 500 g krumpli
  • 125 g tejföl
  • 1 púpozott ek liszt
  • 2 babérlevél
  • 1-2 mk só

A virslihez:

  • 4 db bármilyen virsli
  • 2 vékony szelet sajt
  • 1 csepp étolaj

Elkészítése:

A krumplit megtisztítom, megmosom, közepes méretű kockákra vágom. Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.

A tejfölhöz hozzáadom a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.

Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe, 1-2 percnyi forralás után készen is van.

A virsliket mélyen bemetszem hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozom, majd a keletkezett “zsebekbe” dugom.

Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek, belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.

A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.